Mejkers spejs
mejkers nis

Сваке друге среде и петка можете проћи кроз обавезну уводну обуку за безбедну и правилну употребу машина и алата.

ПРИЈАВИТЕ СЕ

Лемилица


Лемилица је алат који служи за топљење лако топљивог метала, којим се спајају друга два метала. Користе се за инсталације и поправке електричних уређаја.

Станица за лемљење


Ова станица има лемилицу за лемљење електронски компоненте, а поред тога поседује и пиштољ врелог ваздуха са којим могу да се бесконтактно леме или уклањају SMD компоненте.

Rasberry Pi


Мали компјутер на једној штампаној плочи величине кутије цигарета. Изузетно мали, јефтин и моћан. Подржава различите оперативне системе као што су linux или windows. У мејкерс спејсу можете наћи доста сензора и компоненте потребен за израду пројеката.

Arduino


Ардуино је електронкса картица са Atmelovim микроконтролером који можете лако програмирати, користећи бесплатно развојно окружење у окбиру windowsa, linuxa, иос радног окружења. У Мејкерс спејсу можете наћи бројне сензоре и компоненте неопходне за реализају комплексних и једноставних пројеката.

Лабраторијско напајање


Овај инструмент је извор једносмерног напајања од 0-30 V намењен за напајање тј тестирање рада електронских уређаја. Поседује два канала од 0-30 V, јачине струје 3 А.

Ултразвучна кадица


Служи за чишћење металних, пластичних и сличних делова од нечистоћа.

Дигитални осцилоскоп


Намењен је снимању облика разних сигнала. Користи се у развоју и сервисирању електронских склопова.

Генератор таласних облика


Овај инструмент служи при изради прототипова где је потребно генерисати неки одређени облик сигнала као što je синосуида, четвртка и троугао. Максималне фреквенције сигнала овог инструмета су до 2 МHz.

Генератор таласних облика 2


Овај инструмент служи при изради прототипова где је потребно генерисати неки одређени облик сигнала као što je синосуида, четвртка и троугао. Максималне фреквенције сигнала овог инструмета су до 2 МHz.

Лабораторијски мултиметар


Мери једносмерну и наизменичну струју, напон и фреквенције. Користи се у развоју прототипова и одржавању електронске опреме.

Универзални мултиметар


Мери једносмерну и наизменичну струју и напон.. Користи се у развоју прототипова и одржавању електронске опреме.

Obrada materijala